Jeugdjournaal te gast op Groevenbeek Putten

10 december 2018

Steeds meer scholen organiseren activiteiten waardoor het voor kinderen uit groep 8 makkelijker wordt om de overstap naar de brugklas te maken. Een goede zaak, aldus VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller in het Jeugdjournaal van maandag 3 december.

In dit Jeugdjournaal was te zien was hoe een aantal groep 8 leerlingen van het Christelijk College in Putten alvast een aantal dagen meeliep op de middelbare school om te wennen aan het gebouw, de leraren en de lesstof. Het programma vindt voor het tweede jaar op rij plaats, is gestart in november en loopt door tot en met mei. Verschillende leerlingen van basisscholen uit Putten nemen aan het programma deel en volgen op maandagmiddag theorie- en praktijklessen op Groevenbeek Putten. Het programma is bedoeld voor leerlingen die in groep 8 qua leerontwikkeling of op sociaal-emotioneel gebied worden belemmerd, op hun eigen niveau werken, praktisch ingesteld zijn en de overstap naar het voortgezet onderwijs spannend vinden.
 

Veiligheid, structuur en duidelijkheid staan voorop met als doel het wegnemen van de spanning rondom de overstap naar het voortgezet onderwijs en het vergroten van de motivatie van de leerling. Zo kunnen deze leerlingen na de zomervakantie ontspannen en enthousiast starten op hun nieuwe school.

Afgelopen maandag was het Jeugdjournaal bij een e-VOlve middag aanwezig.

Klik hier voor de uitzending van het Jeugdjournaal.

Bron: VO-Raad en De Puttenaer

Delen via: